Schoonmaaktips die binnen 5 minuten gedaan zijn

5. Stof elke dag een kamer

Het stoffen van je meubels is zo’n klusje dat je snel vergeet, of gewoon liever overslaat. Maar stof kan zich behoorlijk snel ophopen, dus het is wel belangrijk dat je het weghaalt. Niet alleen, omdat het er schoner uitziet maar je wordt er ook sneller ziek van. Een trucje om het huis stofvrij te houden, zonder er veel tijd aan kwijt te zijn is om dagelijks één kamer te stoffen. Je zult zien dat het klusje zo geklaard is.

6. Maak de eettafel schoon na gebruik

Of je nu een tafelkleed gebruikt of placemats, neem deze na iedere maaltijd even af met een doekje. Heb je een stoffen tafelkleed? Doe deze regelmatig in de was, afhankelijk van de vlekken was je hem 1x in de week.

7. Haal de toiletborstel door het toilet

Dit klusje heb je binnen vijf minuten gedaan en als je het iedere dag toepast, zal je zien dat je toilet meteen een stuk schoner oogt en ruikt. Doe dit bij voorkeur aan het eind van de dag, zodat het schoonmaakmiddel goed kan intrekken. Voordat je namelijk met de toiletborstel aan de slag gaat, gooi je wat chloor of wc-eend in de pot. Een beetje boenen en je hebt de volgende ochtend weer een superschoon toilet.

8. Stel een opruimsessie van vijf minuten in

Neem je dagelijks voor om vijf minuten lang op te ruimen, dit kun je per ruimte doen. Scan bijvoorbeeld de woonkamer naar spullen die niet op hun plek liggen, en leg ze vervolgens op de juiste plek. Als je dit twee keer per dag doet, is je huis binnen no time opgeruimd.