7. Vuil op de houten snijplank
Voor het snijden van groenten en fruit, maar ook vlees, gebruiken veel mensen een houten snijplank. Dat werkt fijn, alleen krijg je het niet heel makkelijk schoon. Tenzij je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt, en dat is geen afwasmiddel maar azijn. Een doekje met een beetje azijn erop en je veegt de houten snijplank binnen een mum van tijd schoon.
8. Vieze magnetron
Iets wat je waarschijnlijk niet vaak poetst; de magnetron. Logisch, het is ook niet het meest leuke schoonmaakklusje. Maar er kan, zeker als je geen oven hebt, veel vuil in gaan zitten. Zoals aangekoekte etensresten en olie. En dat kan ook behoorlijk gaan ruiken. Om deze viezigheid en de geur eruit te krijgen, zet je een schaaltje met water en een beetje azijn in de magnetron. Zet hem vijf minuten aan. Haal daarna het schaaltje eruit en pak een velletje keukenrol om de etensresten te verwijderen. Door de azijn is het vuil goed losgeweekt dus je haalt het gemakkelijk weg. En schoon is je magnetron.