Dit wist je nog niet over lachen

Lachen is gezond! Maar eigenlijk ook wel raar. Je slaakt vreemde kreten uit, laat je tanden zien… je zou kunnen denken dat het een bedreiging is… waarom lachen we, en wat steekt er allemaal achter? Dit wist je nog niet over lachen!

Rare geluiden

Iedereen lacht op zijn eigen manier, van een gegiechel binnensmonds tot een uitgelaten bulderlach. Dat wordt mede bepaald door de omgeving waarin je leeft. In het ene milieu is het meer gewoon dat je heel uitgelaten lacht, in het andere wordt weer verwacht dat je wat rustiger aan doet. Toch is het klassieke Hahaha! al eeuwenoud. Men vermoed dat zelfs onze verre voorouders op die manier lachten, als één van de eerste communicatievormen, waarmee ze aangaven dat ze een grapje uithaalden.

Glimlach of lach

Hoewel je lacht om iets grappigs, is een glimlach een heel krachtig instrument. Het werkt bijzonder ontwapenend, waardoor je sneller vriendschap opbouwt. Het is een sociaal instrument. Nog krachtiger is het wanneer je samen lacht. Op die momenten bouw je aan een sterkere band. Denk maar eens aan The Sims, en hoe je daar een band opbouwt met je zelfbedachte huisgenoten! Een lach of glimlach werkt bovendien aanstekelijk. Wanneer je iemand hoort of ziet lachten, werkt dat meteen op je lichaam door. Sterker nog. Ook al forceer je een glimlach of doe je een lach na, neemt je lichaam het waar als een positieve vibe. Een neplach kan je dus echt vrolijk maken!