Dit gebeurt er met je als je drie eieren per dag eet

Het verkleint de kans op hartziekten

Uit cijfers van de Hartstichting blijkt dat er ruim 240.000 mensen in Nederland zijn die hartfalen hebben en 1.55 miljoen een chronische hart- of vaatziekte heeft. Dagelijks sterven er 103 mensen aan deze ziekte en dat zijn meer vrouwen dan mannen. Een behoorlijk aantal dus dat lijdt aan hartziekten. Echt helemaal voorkomen kunnen we het niet, maar een gezond eetpatroon helpt wel bij het verkleinen van de kans op hartziekten. En daar hoort het eten van eieren ook bij. Dit vergroot namelijk je HDL-cholesterol, oftewel het goede cholesterol dat helpt om het slechte cholesterol uit je lichaam te verwijderen. Als je namelijk grote hoeveelheden van dit slechte cholesterol in je lichaam hebt, vergroot je de kans op hartziekten.

Het zorgt voor sterkere spieren

Misschien is het je weleens opgevallen dat fanatieke sporters veel eieren eten, en dat doen ze niet omdat ze nou zo gek zijn op eieren. Een gekookt ei bevat maar liefst 13 gram proteïne, oftewel eiwitten. En die zijn heel belangrijk voor de opbouw van spieren. Bovendien is het calcium wat in een ei zit, bevorderlijk voor de spieropbouw.

Het verlaagt het risico op geheugenverlies

Uit een Fins onderzoek blijkt dat het eten van eieren het risico op dementie, en het afnemen van cognitieve vaardigheden verlaagt. Hoe zit dat nu precies vraag je je wellicht af. In eieren zit een bepaalde voedingsstof, genaamd fosfatidylcholine, en die heeft een positieve uitwerking op het opnemen en verwerken van informatie. Bij mensen die meer fosfatidylcholine tot zich nemen, door bijvoorbeeld met regelmaat een ei te eten, is het risico op dementie 28 procent lager dan bij mensen die dit niet doen, dat kwam naar voren in het onderzoek.

Het helpt bij het afvallen

Wil je een paar kilo kwijt en heb je je voorgenomen om minder te eten? Hetgeen wat je eet is dan erg belangrijk; het moet voedzaam zijn en uit kleine porties bestaan. Een ei past hier perfect bij, het bevat vele vitamines en mineralen, is klein en zorgt ook nog eens voor een vol gevoel! De kans op snacken is dus minder groot, als je tijdens de lunch een gekookt eitje hebt gegeten.