Dit gebeurt er met je als je drie eieren per dag eet

eieren

Eieren zijn helemaal zo slecht nog niet als wordt gedacht. Ja er zit cholesterol en vet in, maar dan hebben we het echt over een kleine hoeveelheid. En dat valt eigenlijk in het niet bij de vitamines en mineralen dat een ei bevat, zoals vitamine A, vitamine B5, B12, B2, foliumzuur en nog veel meer. Op de volgende pagina’s leggen wij je de geweldige gezondheidsvoordelen van eieren uit en wat het met je doet als je met regelmaat een ei eet. Lees dus snel verder!

Eieren zijn, het woord zegt het al, een bron van eiwitten en ze zitten boordevol vitaminen. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet, met daarbij de gezondheidsvoordelen:

Vitamine B12, voor je bloed en zenuwen
Vitamine B2, helpt bij het in standhouden van je zenuwstelsel, spijsvertering en je energieniveau
Vitamine B5, is belangrijk bij de afbraak van eiwitten, vetten en koolhydraten
Vitamine B6, heeft invloed op de weerstand en de spijsvertering.
Vitamine D, is belangrijk voor sterke botten en tanden, bevordert de opname van mineralen calcium en fosfor en is goed voor de spieren en de weerstand.
Vitamine E, is belangrijk voor onder andere de aanmaak van rode bloedcellen, de weerstand en het goed houden van spieren en weefsels.
Vitamine K, heeft invloed op de bloedstolling en de botstofwisseling.

Naast deze vitamines bevatten eieren ook mineralen als fosfor, foliumzuur, seleen, calcium en zink. Op de volgende pagina leggen we uit waarom deze mineralen goed voor je zijn.

Fosfor ook wel fosfaat genoemd, is goed voor je botten en tanden geeft stevigheid, en heeft invloed op je energieniveau.
Foliumzuur is met name belangrijk voor zwangere vrouwen, het helpt namelijk bij de vorming van het zenuwstelsel van de baby.
Seleen is belangrijk voor het bestrijden van schadelijke stoffen in het lichaam. Daarnaast is het van belang voor het goed werken van de schildklier.
Calcium is zeer belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden. Ook heeft het invloed op de spierfunctie en de zenuwen en het speelt een rol bij celgroei en de bloedstolling.
Zink is belangrijk voor de groei en vernieuwing van weefsel en de opbouw van eiwitten.

Let wel, deze gezondheidsvoordelen gelden alleen voor een hardgekookt ei, dus niet als je hem bakt in de pan.

Elke dag een gekookt eitje

Eet je zo af en toe een ei of neem je er wekelijks een bij het zondagse ontbijt? Dan kun je dit wel uitbreiden naar een ei per dag, want zoals je op de vorige pagina al gelezen hebt zijn eieren ontzettend gezond. Begin bijvoorbeeld met dagelijks een vers eitje bij je ontbijt of lunch.

Ben je nog niet helemaal overtuigd waarom het zo goed voor je is om iedere dag een ei te eten? Ga dan gauw naar de volgende pagina, daar vertellen we je welke positieve effecten het eten van eieren op je lichaam heeft.