Tanden bleken met deze vier natuurlijke middeltjes

3. Appelazijn

Door de hoge zuurgraad in appelazijn, is dit het perfecte middel om bacteriën mee te doden. Het desinfecteert en je kunt het ook gebruiken om je tanden mee te bleken. Let wel op! Je mag appelazijn nooit direct op je tanden smeren, dit moet altijd in combinatie met water. Appelazijn kan namelijk het tandglazuur aantasten. Gebruik het dus als mondspoeling door wat warm water te mengen met 1 theelepel appelazijn. Even roeren en dan kun je je mond ermee spoelen. Laat het een paar minuten in je mond, spuug het vervolgens uit en spoel je mond met gewoon water. Je kunt dit een paar keer per week herhalen, niet iedere dag want dan tast het je gebit aan.

4. Bleekselderij

Bleekselderij is niet alleen gezond vanwege de vitamines en mineralen die het bevat (zoals vitamine K, vitamine A en kalium) het is ook een natuurlijk bleekmiddel voor je tanden. Deze vezelrijke groente vermindert tandplak, door zijn knapperige structuur en het bijten op de stengel gaat het tandplak tegen. Daarnaast bevat bleekselderij veel water wat de aanmaak van speeksel (dat je mond reinigt) stimuleert.

Hoe schoner je mond hoe witter je tanden. Dus naast deze middeltjes is het belangrijk dat je je tanden goed verzorgt. Dit doe je door ze te poetsen (het advies is 2x per dag), te flossen en regelmatig een tandenstoker te gebruiken zodat er geen etensrestjes blijven zitten die bacteriën kunnen veroorzaken.